A tengerimalacot megeszik, ugye?

Egy igazi ínyencség Peruból

A tengerimalac húsának fogyasztása nem újkeletű divat, az Andok területén élők már jóval Kolumbusz érkezése előtt is étkezési célból tartották a malackákat.

malacka.jpg

A tengerimalacot többféle módon készítik, azonban az elkészítésében közös vonás, hogy a hasánál felvágják és lényegében kiterítve, kilapítva megsütik olajban vagy grillezve, és néha a fejét is rajta hagyják. 
Ételnek többféle tengerimalacot is tartanak mivel a húsa sok fehérjét és kevés zsírt tartalmaz. 
A húsa állítólag igen ízletes.
Ahogy láttam, ezek nagyobb fajta tengerimalacok, mint amiket Magyarországon tartanak az emberek, a konyhakész malackák szőr nélküli tömege 600-800 g.

A legelterjedtebb recept szerint pácot készítenek só, bors, fokhagyma, paprika, citrom és oreganó hozzáadásával, majd ha olajban sütik (pont úgy, mint mi a rántott húst) megszórják általában kukoricaliszttel.

Annyira nem elterjedt fogás a tengerimalac, mivel az andina.com szerint 2015-ben évente Peruban alig több, mint 1 kiló malachusi fogyott csak fejenként. 

Ha szeretnél további érdekeseket olvasni a spanyol nyelvű országokról, iratkozz fel a Facebook oldalunkra!

Kép forrása: www.pro-ecuador.com